Det här är jag

Det här är jag. Andrea wiberg, en tjej från Göteborg 16 år gammal som får höra näst intill dagligen att jag är ful, tjock, äcklig, att jag borde sminka mig, att jag använder för mycket smink, att vad jag än gör hjälper inte för är lika ful med smink som utan, att jag bara är negativ, att jag bara är ledsen, att jag deppar hela tiden. Nu är jag trött på detta! jag är trött på att bli kränkt, trött på att folk klagar på mig! Den jag är! Jag är 16 år och har varit med om mer än det flesta 16 åringar, jag har stått ut med allt sen jag var 7 år gammal. Mobbning har varit min vardag sen jag var 7 år gammal! Jag är trött på att bli kränkt, bli kallad fet, tjockis, knubbis, fetto osv… Är trött på att få kommentaren att jag är ful! Jag är allmänt trött på dagens samhälle! Då alla tjejer ska vara smala, med snygga störa bröst, snygg vältränad rumpa. Jag är trött på idealen som får alla andra att må dåligt, som får alla andra göra saker dom inte vill! Nu räcker det Sverige! Jag är stolt för den jag är! Jag kanske inte är vacker som en Victoria secret model, jag kanske inte stämmer in i idealen, jag kanske inte är så smal som man ska vara för att vara ”perfekt”, för att passa in, eller för att få ha en pojkvän! Men who the hell cares! Jag är trött på dessa klagomål på mig! Vad jag än gör, hur jag än set ut! Jag har i 5 års tid alltid brytt mig om vad alla tyckt om mig, har ändrat mig för alla andra, har försökt göra alla andra nöjda, funnits där för alla… Vad får jag tillbaka? Allt på mig! Nu är jag så trött på allt! Det här är jag osminkad med ett leende på läpparna! Jag är stolt över mig själv och den jag är idag! #vågavaradigsjälv #sägnejtillattändradig #realmissme

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=878327495541804&set=a.730170103690878.1073741825.100000936863132&type=1&theater

IMG_8552Skärmavbild 2015-04-10 kl. 22.40.02

Författare: realmissme

Hej på er! Andrea Wiberg heter jag och det är jag som driver bloggen realmissme.se Min blogg bygger främst på skönhet men även min vardag! Hoppas ni tycker om det ni läser och ser!

55 reaktioner till “Det här är jag”

  1. Men hallååå nu fattar inte ja alls någontig för det första du är vacker både utan o med smink.. du är inte tjock… du är ju skitsnygg….

   Sedan ska ja tillägga att även om man är tjock eller mindre vacker eller ful i vissas ögon men vacker o snygg i andras så ska ingen säga dumma elaka fruktansvärda saker ingen har rätt till att göra någon illa på detta sätt.

   Jag själv är en som varit utsatt från 2an till 9an och detta förstörde många år i mitt liv det trasade sönder mig så att ja var nära till att kasta in handsken ja började köra fingrarna i halsen måla mig med massor skit och då ska jag tillägga att ja redan innan var underviktig. Idag lever ja med detta då ja varje morgon får sitta i timmar för att inte kräkas upp mackan ja åt till frukost.. man blir aldrig fri från skadorna som dessa mindre förstående o mindre tänkande människor åsamkat.

  2. Du e ju jättesöt !! bra att du struntar i vad andra säger men det är INTE okej av nån att säga så till dej eller nån annan! Fortsätt vara den tuffa söta tjej du är

  3. Hello darling ! You are beautiful like the flowers in their blom. The others are not satisfy with their life and likes its a pity. Humans can be very mean. Just be yourself. I have a son who is in your age. Both his dad and me advise him daily. About life. We all have been through in that age so be strong and stand on your feet. On day you will be there to guide someday. So you will know keep strong

 1. Det är rätt, du skall vara stolt över dig själv och det du gör. Tänk på att du är unik, det finns ingen som DU. Och du ser så fin ut på dina bilder. Kram på dig

 2. Du är jättefin och vacker och jag menar det. Var stolt över dig själv! Jag mobbades från 3 års åker upp tills jag fick avsluta gymnasiet pga jag var så sjuk i anorexi. Vilket var ett resultat av mobbningen. Det är ett helvete och den enda trösten jag kan ge dig är att dom mår inte bra och hackar därmed ner på andra. Men det är inte okej. Våga stå för dig själv och vem den du är. Om du vill ha stöd eller så är det bara att maila
  kram från en som vet

 3. Wow! Du är en förebild Andrea! (Fint namn du har förresten – min dotter heter också Andrea) 😉 Dessutom är du en naturlig skönhet. Victoria secret-modellerna kan slänga sig i väggen. Ta ingen skit!

 4. Du fantastisk. Och helt bedårande vacker. Stay strong!! Mobbarna är svaga och avundsjuka, för de har inte din styrka och inre och yttre skönhet.
  <3

 5. du har rätt, skit i andra älska dig själv, så kommer den till dig.
  Och du. Du är faktiskt vacker…

 6. Kära kära Andrea, du är jättefin! Verkligen så himla fin. Du har en härlig utstrålning, hela fina du skiner igenom och gör mig alldeles varm i hjärtat. Och nu föll jag också i den fälla som råder i samhället idag – den att vi hela tiden värderar varandras yttre. Men okej, det yttre är också viktigt. Det är ju det som först möter en annan mänska.
  Om jag får säga vad jag tror, jag som är gammal och har levat och sett en hel del, jag tror att din unika och starka personlighet gör andra avundsjuka. Du vet att sticka ut och inte foga sig efter andra kan för andra kännas hotfullt. Den som vågar gå sin egen väg stöter alltid på motstånd. Försök att strunta i vad mobbarna söger och lyssna på din egen inre röst. Ja jag vet, det är inte lätt men försök. Och lyssna inte på dem! Ta inte in vad de säger. Lyssna på dina vänner, lyssna på mig istället och framför allt, lyssna på dig själv. Det är unga kvinnor som du som blir något speciellt när de växer upp. De andra strömlinjeformade mobbarna blir ingenting att räkna med. Jag önskar dig verkligen all lycka Andrea. Du är värd allt! Och tack för ditt modiga inlägg i debatten tack för att du vågade skriva om dig själv och utseendehetsen i vårt samhälle. Varma kramar från Eva

 7. Du är jätte vacker precis som du är! Skit i vad folk säger. Det är lättare sagt än gjort. Jag vet. Men du är fin som du är och verkar vara en stark och fin person! Lycka till i livet och med allt!

  Emmelie

 8. Råkade se ditt inlägg på fb. Jag ä 10år äldre en dig, å utseende hetsen fortsätter dessvärre även när man blir äldre, idealen finns där. Skillnaden är att man blir äldre och visare, o påsåvis får självförtroende:-D
  Bara sett lite bilder på dig, å skulle säga att du är en vacker människa. Du har ju jättefina drag i ansiktet och klara ögon. Nej du ä inte ful, finns bars dumma människor runt dig som bestämt dig för att trycka ner dig. De har inget med dig p göra, utan bottnar hos de andra. De vill väll inte att du ska komma på att du ä vacker. Tro mig! 😀

 9. vafan! du är jättesöt!
  elaka människor(mobbare) mår ofta väldigt dåligt och blir många ggr mobbade av nån över dom.
  Ta aldrig åt dej, tyck synd om dom.
  De växer förhoppningvis upp nån dag de oxå 🙂
  Det som inte dödar dej gör dej starkare! Visa dom att du är fel tjej att knäcka.
  Lycka till!

 10. Gott att se att du står upp för dig själv…du verkar vara stark i själen som orkar med all skit….vilket ingen ska behöva utstå… hoppas det finns någon i din närvaro som du får stöd ifrån och du ska veta att vi är många här ute som ser din vackerhet …hoppas de rösterna är starkare än de som försöker trycka ner dig…jag hejjar på dig!

 11. starkt av dig!!!!. Stå på dig och kom ihåg att allt blir bättre!!. Håll ditt huvud högt

 12. Asså fy vad jag blir arg på sådant, har själv varit med ett gäng som mobbade (jag gjorde inget men var med dom en hel del) men jag drog mig ut och gick till den personen dom mobbade, visst jag fick skit för det men jag är så himla stolt just nu! Stå för dig var stark och tålmodig du klarar detta, jag e på din sida 🙂 Ps: umgås en del med den mobbade tjejen!

 13. Bra där, stå på dig! Du är superfin och vacker som du är. Folk som säger elakheter och trycker ner andra gör det ofta pga dålig självkänsla eller att dom inte mår bra. Ta inte åt dig. Du är du, det finns ingen annan som du och det är något att vara stolt över.

 14. Du är en supersnygg tjej som verkar ha IQ och EQ. Det kommer gå så bra för dig. Värre för de som utsätter dig för det här, de har inget, absolut inget. Bortkastade liv. Kör ditt race, gör precis vad du vill på det sätt du vill och framför att, var du, för you kick ass girl!!!!

 15. Vem är vacker/ful…? Vem skall avgöra det…? Ofta tycker jag att en människa som är vänlig och som man tycker mycket om blir vacker…oavsett vad man tyckte vid första anblicken! Det finns människor som tampas med ovanliga/handikappande utseenden men som i betraktarens ögon trots allt är vackra pga att man lärt känna personen!!! Vi är för snabb med att dömma varandra…särskilt barn/ungdomar…många gånger sägs det kommentarer om varandra som sårar mycket djupt och länge…hela livet…
  Stå på DIG och var just precis den du är…positiv/negativ/glad/arg för du kommer bli älskad för den DU är!!! Att du i mina ögon dessutom är en jätte söt/snygg/fin/vacker tjej trots att jag inte känner dig måste ju betyda att ”dina knasiga skol-kamrater” inte vet vad de pratar om…;) eller hur!!!? Kram kram från en mamma som försöker stötta sina två döttrar som går igenom en tuff skolperiod… Kämpa tjejer!!! Ni är grymma och kan bli precis vad NI vill!!!

 16. hej! Vill säga att du är vacker! Du är fin som du är! Ändra ingenting på dig själv! Jag har varit i samma sits som du. Varit mobbad under mellanstadier, högstadiet och gymnasiet. Idag är jag 35 år, gift och har tre barn, ett jobb jag trivs med och livet leker! Kramar till dig! Du är stark!

 17. Det krävs mod att våga vara sig själv. Du är modig! Du är värdefull och du har rätt att älska och att bli älskad.

  De som mobbar är själva rädda. Deras Förakt som de riktar utåt är egentligen självförakt.

  Låt inte ngn trampa på dig!

 18. Kan inte annat säga att det är förbannat bra skrivit och ger styrka och mod till alla i samma sits.

  Ps kolla gärna in din pm på fb 🙂

 19. Och så är du ju så himla söt som man bara smälter. Vadär det för puckon som säger sådana saker? Ögon har de inte i vilket fall. Men det har jag. Och jag vet vad jag ser. kramar i massor

 20. Bra gjort. Du är inte ensam. Jag är 28 år och jag har också varit mobbad, utstött sen jag var 7 år. Och vissa folk fortsätter med det även idag, men jag bara visar upp mig stolt att jag är som jag är.

 21. Det är hårt att vara 16. Jag vill inte dit igen. Det är hårt att höra att det, med största sannolikhet, kommer att bli bättre, för det är ju ingen tröst för dig nu. Jag kan lova dig att dina plågoandar inte kommer att få ett bättre liv än dig, snarare sämre. För hat föder bitterhet och känslan av otillräcklighet. Din styrka kan ta dig var du vill i livet, medan de som plågar dig kommer att vara styrda av sina osäkra sinnen hela livet (vissa kan förändra sig, det vet jag, men oftast inte). De kommer att kämpa hela livet med att passa in och duga, medan du kommer att skapa dig dina egna mål och ideal att leva upp till, och det kommer du att göra galant, det är jag övertygad om!
  Var stark, ta dig igenom det här, gräset är grönare på andra sidan och du kommer att komma dit, snart, snart.

 22. Jag tycker att du är fantastisk som står upp för dig själv och vägrar låta dig tryckas ner längre. DU är en förebild för ALLA – vuxna som barn. Har en dotter som fyllde 14 nyss som förvisso inte blivit mobbad men som för närvarande mår jättedåligt. Jag hoppas att hon kommer ur det och blir som du. En stor kram till dig för det är du värd. KRAM!!

 23. Måste bara få säga att jag fullkomligt älskar dina fylliga läppar, du är fin precis som du är! Tusen styrkekramar från arvika ❤

 24. Hej! Såg ditt inlägg på facebook och jag är 99:a och exakt det går igenom har hänt mig sen dagis och håller på än idag. Och jag tycker att du är jätte fin hur du än ser ut! Du har rätt man ska vara dig själv. Inte utsidan som räknas det är insidan. För att en kille/tjej kan vara hur snygg som helst men ha sämsta personligheten. Medans en tjej/kille som alla tycker är ful kan ha världens bästa personlighet. Fortfarande du är jättefin! ♡

 25. Hej!
  Kände att jag så gärna ville skriva till dig! 🙂 Vårt samhälle idag är så överfixerat på vårt utseende och hur vi ska vara och det är så fel. Du är jättefin verkligen!! <3 Både med och utan smink!<3 Jag har själv blivit mobbad.. de frös ut mig, sa en massa elaka saker bakom min rygg och förstörde för mig genom att säga till de få vänner jag hade att jag hade sakt en massa saker som jag inte hade. Det slutade med ett totalt mealt down. Jag började tro på alla saker folk sa hela tiden.. det kunde gå dagar innan någon ens sa hej till mig. Vilket har lett till att jag än idag har svårt att lita på folk! Men om det är något jag lärt mig så är det att låt dem inte vinna, låt dem inte få som de vill! Du är ju jättefin och ska inte ta åt dig även om man lätt gör det! Anledningen till att de ger sig på än är att de önskar samma uppmärksamhet som dig och vill få sig själva att verka/se bättre ut. Men tro på karma! 🙂 Det kommer ikapp dem med någon dag! 😉 Då kommer du märka hur mycket starkare du blev av det! Jag kan idag nästan tacka mina mobbare.. för de har gjort mig till den jag är idag.. de fick mig att börja plugga hårdare än de flesta och uppnå större ting än de någonsin kan drömma om! 🙂

 26. Stå på dig! Det är såååå många människor som inte har ett eget liv, så de ägnar sig åt att klaga på andras istället. Du är fin och redan så klok! Tyvärr känner jag igen mig. Det är tråkigt att det fortfarande är samma dumheter som cirkulerar… Det finns hopp, jag trodde att jag aldrig skulle få fungerande relationer. Numer mår jag bra, har jag både man, barn och få med goda vänner. All lycka till dig! Håll ut!

 27. Haha så pinsamma dem är alla dem som har Mobbat dig
  Du är en jätte fin och söt tjej!

 28. Jag känner igen mig själv i mycket av det du beskriver ”var mobbad mellan förskolan upp till gymnasiet” och jag blir så ledsen att du ska behöva utstå denna skit… Men komihåg att du är jättefin och perfekt precis som du är. Varför de säger så elaka saker kan jag inte svara på men de har fel hur som helst… jag lyckades bryta mobbingen den dagen jag stod upp för andra som blev mobbade och att jag sa ifrån och satte gränser… Kämpa för du förtjänar verkligen att bli uppskattad för den du är! Kram

 29. Tyvärr så håller jag inte med dom svartsjuka/avundsjuka mobbarna ett dugg.
  Du är enormt söt, otroligt snygg och absolut fin 😀
  Fortsätt vara dig själv <3

 30. Du är inte bara fin! Du är sjukt vacker! Spotta på dessa sjuka människor! You go girl! <3

 31. ”a smile is the prettiest thing a girl can wear” som man säger. Och du har tamejfan de finaste leendet ja sett! Hade gjort allt för ditt leende o dom läpparna! Du är så vacker! Stå på dig tjejen! Grymt gjort!

 32. Tycker du är sjukt fin. Fattar inte varför folk alltid ska försöka att få en att må dåligt, som om de skulle må bättre utav det. Men oavsett så tycker jag att du är jätte fin.

 33. Det är tjejjer som du Andrea, vi behöver såå många, många fler av. Har själv en 15-årig tjej som som blev utfryst på skolan under en period. Hon vägrade gå dit till slut, och var hemma i flera veckor. Läraren samlade klassen, tog dit psykolog, pratade med föräldrar och hade enskilda samtal med eleverna. Det löste sig väldigt snabbt, när de väl satte igång allt. Förstår inte att sånt här får fortgå, att någon blir mobbad hela sin skoltid!?!? Var finns de vuxna, lärare, mobbarnas föräldrar?? Ingen förälder (hoppas jag) skulle väl acceptera att ens barn är en mobbare?? Jag hade rivit upp himmel o jord om jag fått vetskap om något av mina fyra barn var en mobbare. Till sist: Du är en väldigt vacker tjej Andrea, du kommer gå långt du. Lycka till i livet önskar jag dig ♥ Kramar om dig i tanken

 34. Hej Andrea! Du ÄR verkligen söt och vacker ! Kände att jag måste skriva till dig… Du ska vara stolt över dig !

 35. Varenda människa är vacker. Kurviga former, smala former, raka former, rött hår, brunt hår, blont hår, blått hår, stor rumpa, liten rumpa, platt rumpa, färgglada kläder, svarta kläder, ”moderna” eller ”omoderna” kläder.
  – Ditt utseende och val av utseende speglar dig, och det är så himla vackert! Det definierar dock inte ditt värde. Alla människor har samma värde. Varenda människa är värdefull!

  Du är otroligt vacker. Inga ideal ska forma dig! Tänk vad häftigt att du har en näsa som ingen annan har, läppar som är formade på sitt egna vis, en kropp som passar i exakt det du väljer att sätta på den för att spegla just din person!

  De som mobbar kommer en dag att inse att samhällsidealen har format dem negativt. Kanske inser de det imorgon, kanske inser de det när de är 35. Men en sak är for sure: att du går emot idealen innebär att du är en normbrytare, en kämpare, en tänkare – och det är himla vackert ska du veta!

 36. Det kommer alltid finnas människor som vill få andra att känna sig små. Det viktiga är att hitta de andra, de som lyfter, stärker och får dig att tro att allt är möjligt.

  Det du skriver ger mig hopp, du verkar ha börjat genomskåda ytligheten och jag hoppas du finner modet att stå emot frestelsen att trycka in dig i den snäva mallen.

  Du är värd att få njuta av livets alla nyanser, utan tankar på utseende och hur du uppfattas. Det är genuin skönhet….

 37. Shit vad du är stark och modig, det här är precis vad vårt samhälle behöver. Fler tjejer som dig! Jag tycker absolut att du ska fortsätta skriva om det här och fortsätta uppmuntra oss andra att vara stolta över oss själva! :))

  Ps. Du är superfin utan smink! <3

 38. Hejhej! Bry dig inte,folk är säkert avundsjuka för att du har vackra ögon,även utan smink! Jag tycker du är jättefin,och då ska du veta att jag är kräsen som få. Kram på dig! /Peter

 39. Andrea! Jag vet inte hur det känns att gå igenom det du har gått igenom, kan bara säga att jag tycker det är vidrigt. Ingen ska behöva bli mobbad.
  Men framför allt så vill jag säga att jag VERKLIGEN INTE kan förstå att någon har synpunkter på ditt utseende. Kollade runt på dina fb-bilder. Jag tycker du är en fantastiskt söt och vacker tjej – oavsett om du är sminkad eller ej. Jättefin med glada och unika ögon! Ta hand om dig. Kram Pauline

 40. Men herre gud! Du är ju JÄTTEFIN!!!!
  Va fn är det frågan om????
  Skulle DU vara mobbad för ditt utseende????
  HELT JÄKLA SJUKT!

 41. Jag snubblade över ditt inlägg för ett tag sen, sedan har det legat på i min ”att läsa igen” lista. Ditt inlägg berörde mig. nog för att jag själv inte var helt omtyckt i skolan, för att jag gick min egen väg. var nog inte mobbad, men dock utanför.

  Jag är 10 år äldre än dig. men vill ändå säga att du ser mycket bättre ut och är modigare än många andra (både med och utan smink), som vågar skriva detta öppet och säga ifrån.

  Det finns idag en stor ”snygghets hets” som går överstyr. Jag som kille föredrag tjejer som känner sig trygga med hur de ser ut och hur de är. med eller utan smink, vissa kläder osv.

  Även om kläder och smink kan vara en del av en personlighet, så slår detta ofta ut andra bra egenskaper en person har.

  Jag hoppas att du fortsätter att skapa dig det liv du, bara du trivs med, lev aldrig någons annans liv. Och pojkvänn är jag övertygad att du kommer träffa.

  Ha en bra sommar!

 42. Hej!

  Du starka fantastiska tjej som vpgar stå upp för vem du är! Så jävla bra och grymt gjort! Opades själv för bröstcancer för 1 år sedan och endel har ifrågasatt om jag inte ska göra implantat eftersom jag bara har ett bröst. Nej tack! Vill man inte ha mig som jag är så är det inte mig man vill ha! Jag har stolt gjort modellbilder efter canceroperationen m.m. och du ska vara minst lika stolt!! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *