Ny favorit!!!!

Hej på er!

För några  ca 2 veckor sedan så var näst intill alla mina fransar från min fransförlägning borta och jag valde att inte göra en ny mest för att jag inte hade råd! Så jag fick börja leta reda på en ny mascara och fick tips om denna och valde att testa denna mascaran från Maybelline!

Jag har inga ord för hur bra denna är! Den ger volym, separerar och man får ursnygga fransar! Dessutom så   kakar den sig inte och lägger sig inte under ögonen #goals!

II Här hittar du mascaran II

Det bästa med mascaran är att det är en budget mascara och kostar bara 139 kr på kicks! Hur awesome???

 

IMG_6409 IMG_6407 IMG_6406 IMG_6404

Continue Reading

Hudvårdsrutin – Kväll

Min kvällsrutin ser nästan likadan ut som min morgon rutin!

 

Jag börjar ALLTID med att ta bort min ögonmake upp och även mina ögonbryn med hjälp av denna oljefria makeup removern som är hur grym som helst! Jag applicerar det på en blöt bomullspad men tänk på att vrida ur bomullspaden ska vara ur vriden!

 

IMG_6362 IMG_6360

Mary Kay oil free make-up remover 

 

Sedan så fortsätter jag på samma sätt som på morgonen att jag blöter min borste och lägger på en ärta av produkten på borsten och kör i ca 2 minuter i hela ansiktet och försöker komma åt på alla ställen i ansiktet! (OBS VAR FÖRSIKTIG RUNT ÖGONEN)

Sedan sköljer jag bort allting med lagom ljummet vatten!

IMG_6375IMG_6377

Mary Kay timewise 3-in-1 cleanser

 

Efter det så använder jag ett nattserum med olika vitaminer och mineraler i (dom små kulorna i) som är bra för huden och applicerar i hela ansiktet men fokuserar mest på kinderna.

IMG_6391IMG_6393

Mary Kay time wise night solution 

 

Till slut så använder jag en moisturister för att återfukta hela ansiktet och här lägger jag mer fokus på områdena jag är torrast på (T- zonen och kinderna)

IMG_6381

Mary Kay time wise age- fighting moisturiser

Continue Reading

Hudvårdsrutin- Morgon

Hej på er!

Efter mitt inlägg om mina utslag jag fick efter att jag testat nya produkter från ett företag så skrev jag att jag har börjat använda nya produkter! I 3 veckor nu kommer jag visa mina hudvårdsprodukter.. Både morgon, kväll och även dom jag endast använder få gånger i veckan!

Alla produkter jag använder är från ett märke som heter Mary Kay och är (enligt mig) ett grymt märke inom hudvård och smink men främst hudvården!

Såhär ser min hudvårdsrutin ut på morgonen

Jag börjar alltid med en 3 i 1 rengöring som rengör extremt bra på huden och till denna så använder jag Mary Kays Skinvigorate Cleansing brush som har räddat mig så mycket det senaste!

Mary kay timewise 3-in-1 cleanser 

IMG_6377 IMG_6375

Sedan när ansiktet är rent så smörjer jag först in mig med ett dag serum som jag applicerar lätt på huden (främst på kinderna och pannan där jag är som torrast) med mina fingrar

Mary kay Timewise Day solution

IMG_6384

Tillslut applicerar jag en fuktkräm över hela mitt ansikte! Denna produkten är en äkta fuktbomb! HELT SJUK!

Mary kay timewise age-fighting moisturiser 

IMG_6381

Continue Reading

Snö kaoset

Hej på er!

Som dom flesta (iaf ni som bor i Göteborgsområdet) vet så har det kommit väldigt mycket snö dom senaste dagarna framförallt tisdag! Pga detta snökaos som vi inte är vana vid så blev tågen inställda både i tisdags och onsdags. To bad to bad haha för jag fick vara hemma och bara ta det lugnt! Men nu så är tågen igång idag igen och snart är det dags för skola igen! Eftersom jag var hemma och var sjuk förra veckan så har det varit ganska tråkigt att vara hemma denna veckan också så det ska bli skönt att vara gå till skolan idag!

Men denna snön är ju inte bara irriterande och orsakar kaos utan den är väldigt vacker!

IMG_6424

IMG_6431IMG_6433IMG_6435IMG_6460IMG_6484

Continue Reading

Uppdatering

Hej på er!

Förlåt för att jag inte har uppdaterat alls på några dagar men det beror helt enkelt på att jag inte har mått så bra för att det har hänt saker och folk som inte ska vara i mitt liv har varit här och rört om.. Men im back on track från all jävla skit och bloggen är igång.. Det finns ett problem.. Jag har inget internet haha.. Av någon konstig anledning så har mina 7GB tagit slut och det är helt omöjligt för 7 GB liksom? Men jaja så är det nu iaf men jag kommer uppdatera så mycket jag kan! Puss på er så länge! Hej hej

Skärmavbild 2016-01-20 kl. 21.06.58

Continue Reading

Godmorgon

Godmorgon på er!

Jag hoppades på att jag skulle till skolan men min mage blir bara värre och värre! Ville inte bli liggandes hela dagen idag också.. Men så blev det, vaknade imorse och hade såna magsmärtor så vet inte riktigt vart jag ska ta vägen!

Men det får bli en mysdag med film och serie tittande!

Ha en bra dag! Puss

IMG_2042

Continue Reading

Att tänka på inför ditt gymnasieval

Snart är det dags för er som är födda 00 att söka till gymnasiet!
Vissa vet precis vad dom ska välja och vissa har ingen blekaste aning om vad dom ska välja.

Jag har ju precis börjat gymnasiet och har gått 1 termin. Men jag tänkte ge er allihopa (inte bara alla födda 00 utan för alla er som någon gång kommer att välja att läsa vidare på gymnasiet) lite tips på vad ni kan tänka på inför erat gymnasieval.

1. Öppet hus
     Jag var jätte säker på vilket gymnasium och vilken linje jag skulle gå så för mig var det självklart, så jag gick inte på något öppet hus eller informationskvällar osv.. MEN om jag hade valt om hade jag gjort det. Varför? Jo för man lär känna skolan, linjerna, man får träffa elever och lärare och fråga hur mycket frågor man vill. Om du absolut inte vet vad du vill gå på gymnasiet då ska du absolut gå på så många öppethus och på så många skolor du kan. Oavsett om du vill välja exempel Natur som många väljer så kanske det inte är säkert att du vill gå på skolan närmast dig, dom kanske erbjuder olika på olika skolor osv. Så gå på så många öppethus som möjligt på så många olika skolor så du verkligen har information inför ditt val. 

2.  Prata med din SYV
Något du verkligen borde göra är att prata med någon som är utbildad! Din SYV på skolan finns där för dig inför ditt gymnasieval! Oavsett om du är säker eller inte så tycker jag att du ska gå och prata med din syv! Hon berättar mycket om linjen, vilka skolor du har att välja mellan i angränsande kommuner osv. Viktigaste är om du är osäker! Fördelen med en SYV är att hon/han INTE kommer tvinga på dig en linje eller ett gymnasium utan bara frågar mycket frågor såsom vad du gör på fritiden, vad du vill bli när du blir stor, har du någon stor passion, vill du läsa vidare, vill du gå yrkes eller högskoleförberedande program? Saker som gör att hon kan tipsa om linjer som hon tror passar dig utifrån dig själv! Så gå till eran SYV!

3. Skugga
När du är något säker på vart du vill gå och vilken linje så tycker jag du ska prata med din SYV och be att få skugga. Vad är skugga? Jo om du skuggar någon så menas det med att du går med en dag i skolan hos någon elev. Det kan vara någon du känner, det kan vara någon SYV:arna på din skola och skolan du vill gå på bestämmer. Men detta är för att du ska få en inblick hur det ser ut om du själv ska gå där. Det går alltid att fixa så att du får skugga så du får en inblick hur det går till på skolan och linjen. Jag skulle säga att om du funderar på att gå en praktisk linje såsom restaurang livsmedel, bygg, sport av något slag så prata med din SYV och be att få skugga, du får en inblick hur ditt liv kommer att se ut under 3 år det du verkligen kommer att göra. För på praktiska linjer så gör du saker som inte dom andra linjerna har.. Du har haft matte, engelska svenska, NO och SO men du har inte haft kök & servering, bandy träningar, bygg osv… Så det är bra att få en insikt hur det kommer att se ut.  För du kommer ut o jobba tidigt. 

4. Praktisera innan
I 9:an så har du alltid någon vecka eller två praktik (vissa har redan haft det). När du då går ut och söker praktikplats så tänk på vad du vill gå på gymnasiet , vad du vill jobba med och testa på. Kommer du att vilja/ orka jobba med detta?

5. Tänk inte på dina poäng
När du söker in första gången så ska du inte tänka så mycket på dina poäng! Sök in till det du vill gå på oavsett om du inte har tillräckligt med poäng (Om du är villig att jobba för dina betyg och få upp dina betyg.) När du sedan får ett preliminärt så kan du se vad du (då) kommer in på och om dom har tagit emot dig. Sen när du har fått ditt riktiga beslut så kanske du kommer in på alla 3, där kan det vara svårt då du kanske vill gå alla 3 men du måste tacka nej till 2 av dom! Men som sagt tänk inte på betygen och poängen i första hand om du känner att du kan jobba för högre betyg och få poängen för att komma in på linjen du vill!

6. Låt INGEN annan bestämma
När du väljer så ska du inte lyssna på någon annan än dig själv! Oavsett om din mamma vill att du går Ekonomi och din pappa vill att du går Natur men du vill gå Estet så ska du inte låta någon annan än du själv bestämma vad du ska gå. Det är din framtid och det är kanske något du ska jobba med resten av ditt liv!

Hoppas detta hjälper er lite på traven inför erat gymnasieval och att ni verkligen är nöjda med era val och har det gör kul på gymnasiet!

Skärmavbild 2015-12-20 kl. 00.54.03 Skärmavbild 2015-12-20 kl. 00.53.49 Skärmavbild 2015-12-20 kl. 00.53.36 Skärmavbild 2015-12-20 kl. 00.53.26

Continue Reading

Sjuk :(

Hej allihopa!

Igår uppdaterade jag ingenting alls för att igår låg totalt däckad med yrsel, illamående och fet huvudvärk.
Jag låg hemma sjuk helt enkelt och klarade knappt av att gå ner till toan!

Men idag mår jag bättre så tänkte uppdatera lite och sedan sätta mig och skriva massa inlägg som ska ut på bloggen!

Ha en bra onsdag på er!

Skärmavbild 2016-01-13 kl. 16.50.48

Continue Reading

Söndagsångest!

Hej på er!

Usch det är söndag och jag är ärligt inte alls taggad på skola imorgon.. Jag har haft en as tråkig helg och inte gjort någonting… Men idag så har jag ärligt mått skit för att jag har haft sådan ångest över att skolan börjar igen! Jag vet inte varför för jag älskar skolan och klassen men jag känner inte alls för att gå till skolan…

Men ska iaf gå och lägga mig och försöka sova nu så vi hörs imorgon! Puss på er!

Skärmavbild 2016-01-10 kl. 21.37.03

Continue Reading

10 dagar utan onödigt socker

Hej på er!

För 10 dagar sedan la jag upp på bloggen att jag antagit en utmaning via Facebook att jag ska vara utan socker i 100 dagar!

Jag har idag varit utan sockret i 10 dagar och tänker skriva en liten sammanfattning om dessa 10 helvetes dagar!

Jag har tagit bort godis, läsk, glass, juice (helt fantastiskt), yoghurt och energi dricka från mitt liv för att öka chanserna på att gå ner i vikt! Jag är idag är helt socker fri från dessa saker och det har jag varit sedan dag 1 MEN det har varit hur jobbigt som helst! Jag har haft ett humör från helvetet, jag har varit sötsugen HELA tiden sedan dag 1 men jag har kämpat mig igenom!

Mitt mål är att med detta sockerfria även börja träna! Jag har inte börjat träna än då jag inte kan ta hur många stora steg åt gången! Men jag hoppas på att iaf kunna gå ut och gå någon gång i vecka nu när nästa vecka börjar så får vi se vad som händer här näst!

 

Är det någon av er som antagit utmaningen och isåfall har det gått?

Skärmavbild 2016-01-10 kl. 21.31.28 Skärmavbild 2016-01-10 kl. 21.31.09

Continue Reading